Pan not working correctly on QuantumWave

Discuss all other Zarg Music plug-ins
petal
Posts: 12
Joined: Sat Feb 09, 2013 11:40 am

Pan not working correctly on QuantumWave

Post by petal » Sat Feb 09, 2013 12:53 pm

I've been diving deep into the excellent QuantumWave lately and have discovered a problem.

The Pan-section doesn't seem to be working correctly.
I can pan right as expected, but panning left doesn't work.
When I pan left I hear a small increase in volume but that's about it.

It's the QWave ver. 1.1 I'm running, and I get the same result on both my XITE (Scope 5.1) and my PCI-system (Scope 5.0).

Could someone please double check this for me?

John Bowen
Site Admin
Posts: 1608
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by John Bowen » Sat Feb 09, 2013 12:59 pm

Hmmmm, I will have to set things up to test this. Let me see what I can find out.

john b.

John Bowen
Site Admin
Posts: 1608
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by John Bowen » Sat Feb 09, 2013 2:14 pm

Yes, Pan is definitely working for me here. I tested the same v1.1. I tested all 4 Instruments, and the pan control works with no problem.

Can you check with another device - or just check that both outputs to your mains are working? (I'm sure you've checked this already, but to be sure...)

I don't know what else to say - but definitely working here!

John b.

petal
Posts: 12
Joined: Sat Feb 09, 2013 11:40 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by petal » Mon Feb 11, 2013 5:19 am

OK, that is very strange indeed. I wonder what the problem is here then?

I just checked again and got the same result as originally described.
I first checked that the mixer channel worked correctly. I also tried a simple modular patch and everything worked as expected.
When I load the Q-wave on the same stereo mixer channel and pan on the mixer it works, but I simply can not make the pan section on Q-Wave work correctly.

Any ideas as to what to try next?

Thomas

John Bowen
Site Admin
Posts: 1608
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by John Bowen » Mon Feb 11, 2013 12:34 pm

No Idea.

Why don't you send me your device, and I'll check it here, just to make sure there's nothing strange on that end.

john b.

petal
Posts: 12
Joined: Sat Feb 09, 2013 11:40 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by petal » Mon Feb 11, 2013 1:40 pm

Tonight I tried to reinstall Q-WAve using both "versions" I could find on SonicCores server:

ftp://sonic-core.net/software/scope5/plugins/ZARG/

ftp://sonic-core.net/software/3rd_Party/Zarg/

I tried both versions on both the XITE and the PCI-system. Still no success.

Then I tried Solaris v4.1 to see if the pan section would be working here. Same result as with the QWave!?!
Then I tried Vectron, pan section works here.

I could still mail you my devices, but I'm running the devices I downloaded from SonicCore's website tonight, so I'm not sure what good it would do.
I'm not sure what to try next.

Thomas

petal
Posts: 12
Joined: Sat Feb 09, 2013 11:40 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by petal » Tue Feb 12, 2013 11:36 am

Tonight I unistalled my PCI-system and completely reinstalled Scope version 5.0 and Q-Wave.
Unfortunately this did not do the trick either.

Then I uninstalled Scope V5 again, and then I installed Scope V4.5 + Q-Wave on my windows 7 32bit machine.
And this time the Pan-section on Q-Wave worked as expected!

Could the problems with the pan-sections not working correctly on Q-Wave and Solaris be a Scope V5 + Scope V5.1 related problem with Q-Wave and Solaris?

What version of Scope did you test Q-wave on the other day?

John Bowen
Site Admin
Posts: 1608
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by John Bowen » Tue Feb 12, 2013 11:49 am

petal wrote:Tonight I unistalled my PCI-system and completely reinstalled Scope version 5.0 and Q-Wave.
Unfortunately this did not do the trick either.

Then I uninstalled Scope V5 again, and then I installed Scope V4.5 + Q-Wave on my windows 7 32bit machine.
And this time the Pan-section on Q-Wave worked as expected!

Could the problems with the pan-sections not working correctly on Q-Wave and Solaris be a Scope V5 + Scope V5.1 related problem with Q-Wave and Solaris?

What version of Scope did you test Q-wave on the other day?
Scope v3.1 is what I have. Looks like there's something missing in the Scope V5 install....
I have an idea of what it might be - there were some modules that they needed to convert from the older Scope to V5, so I'm guessing I used a Pan module from that group. I'll have to ask Sonic Core if they know about this....perhaps the pan module I used did not get converted?

petal
Posts: 12
Joined: Sat Feb 09, 2013 11:40 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by petal » Tue Feb 12, 2013 11:59 am

OK, at least we are homing in on a possible problem/solution.

I'm looking forward to hear what you find out.

Cheers,
Thomas

petal
Posts: 12
Joined: Sat Feb 09, 2013 11:40 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by petal » Tue Mar 19, 2013 3:27 pm

Hi John,

Any news on this issue?

Cheers,
Thomas

petal
Posts: 12
Joined: Sat Feb 09, 2013 11:40 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by petal » Tue Apr 02, 2013 10:37 am

OK, to those it might interest. The problem has now been verified:

http://forums.planetz.com/viewtopic.php?f=1&t=31740

petal
Posts: 12
Joined: Sat Feb 09, 2013 11:40 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by petal » Mon Aug 26, 2013 9:35 am

Hi John,

Any news on finding a solution for this issue?

Best regards,
Thomas

John Bowen
Site Admin
Posts: 1608
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by John Bowen » Mon Aug 26, 2013 10:35 am

Nothing has been done on this yet, other than I did verify that the possible culprit I had in mind (an unconverted module) seems not to be the issue. I'll have to re-boot the old Windows computer and get the SDK running again to check the original file, when I have time.

petal
Posts: 12
Joined: Sat Feb 09, 2013 11:40 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by petal » Fri Apr 04, 2014 12:14 pm

Hi John,

Any news on this minor detail on otherwise excellent instruments?

Cheers,
Thomas

John Bowen
Site Admin
Posts: 1608
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: Pan not working correctly on QuantumWave

Post by John Bowen » Fri Apr 04, 2014 12:20 pm

No, it’s still a mystery. I looked inside the module, and could find nothing different in what I used from other products that don’t show this problem.

Very strange!

Post Reply