display screens gets weird like "##@`!!!!"

Moderator: Solaris Moderators

darkshine75011
Posts: 43
Joined: Sun Jan 22, 2012 10:20 am

display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by darkshine75011 »

Hello, John

I met quite a recurring problem,
after a few hours often one or more display screens gets weird
like "# 73C] @ | [# # # @"
impossible to change presets or save: the only solution turn off

This happens to me very often like the frezze logo waldorf

John Bowen
Site Admin
Posts: 1898
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by John Bowen »

Hmmm, is it consistently the same text displays? Like always the Oscs or LFO display?

darkshine75011
Posts: 43
Joined: Sun Jan 22, 2012 10:20 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by darkshine75011 »

I do not know, I remember the screen LCD filter
I take pictures the next time with my phone

Zahush76
Posts: 108
Joined: Tue Aug 07, 2012 12:33 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by Zahush76 »

Just happend to me. Took a picture:

Image

John Bowen
Site Admin
Posts: 1898
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by John Bowen »

Hmmm, also the Oscillator section. It seems that for those who are reporting this, it's only in the Oscillator text displays.

If you see it elsewhere, please let me know. We are investigating....

Patate le mgae
Posts: 136
Joined: Thu Nov 17, 2011 3:17 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by Patate le mgae »

I've seen often, but only in the osc section.

marzzz
Posts: 221
Joined: Mon Dec 01, 2008 8:07 pm

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by marzzz »

I have seen it a couple of times, but only in the oscillator section.

tinhu
Posts: 57
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:27 am
Location: France

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by tinhu »

Yes again for me last night ...Just oscillator screen :?
"switched on bach"

Zahush76
Posts: 108
Joined: Tue Aug 07, 2012 12:33 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by Zahush76 »

I wonder if all these bugs that were described in the last couple of weeks are just of the 2nd batch - or 1st one as well.
I've seen that the sample loop bug is only 2nd batch related.

John Bowen
Site Admin
Posts: 1898
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by John Bowen »

The sample loop bug has to do with the new format we set up for the CF cards with v1.2. The old card format has the loop data where it can be read properly; the new format does not. The coder has to just update this portion of the sample loading code...it isn't related to the strange display characters.
HOWEVER...we didn't have reports of this at all in the first production run, so it's curious. It would be great if anyone experiencing this could determine if there's a repeatable series of steps to cause the strange displays, or if it's truly random behavior.

3rdConstruction
Posts: 28
Joined: Sun Aug 02, 2009 7:49 am
Location: Canada

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by 3rdConstruction »

Just received my Solaris. This is happening to mine as well, just the oscillator display, just from browsing through presets. Away from home now for another week nowso won't be able to re-evaluate.
... speaking at length about something is no guarantee that understanding is advanced.

John Bowen
Site Admin
Posts: 1898
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by John Bowen »

Very frustrating here, because I cannot get this to happen on my machine, and I'm running v1.2 OS like everyone else.

Sometimes it comes down to how some people use the synth - I've seen it before, where there was something obvious that I knew not to do, and went about it another way, but new users would not, making the problem show up.

If any of you experiencing this can find out a reason, or a certain procedure or number of steps that then cause this to happen, by all means, please post it here!

john b.

Patate le mgae
Posts: 136
Joined: Thu Nov 17, 2011 3:17 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by Patate le mgae »

Sorry John, but it is a random bug :
I managed to obtain it today, deliberately, but one time only.
It occurs sometime when you change from a progrm to another with the arrows.
I was on program 2.73 and go to program 2.72 and i obtain the bug.
It was the second time i obtain it with this exact procedure.
But i was not able to reproduce it another time.

John Bowen
Site Admin
Posts: 1898
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by John Bowen »

It would be good to know if this is happening in relation to a certain bank of presets as well.

darkshine75011
Posts: 43
Joined: Sun Jan 22, 2012 10:20 am

Re: display screens gets weird like "##@`!!!!"

Post by darkshine75011 »

Another picture : (I was send a private Message) : my Solaris don't work now
Attachments
IMG_1648.JPG

Post Reply