Wrong Sustain Pedal as modulator

Moderator: Solaris Moderators

Post Reply
amongstmyselves
Posts: 40
Joined: Sun May 11, 2014 8:15 pm

Wrong Sustain Pedal as modulator

Post by amongstmyselves »

Hi all,

I am using the sustain pedal as a modulation for VCA3. This is so I can turn it off and on using the sustain pedal. The issue is the sustain pedal that I have plugged in registers as sustain pedal 1 when acting as a sustain pedal but comes up as ped2 as a modulator. Using ped1 has no affect. Shouldn't it be ped1 ?

Using pre-beta at the moment - V1.2.12.14

John Bowen
Site Admin
Posts: 1878
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: Wrong Sustain Pedal as modulator

Post by John Bowen »

It IS a bit confusing - in the Home pages, there are the Expression Pedal and dual Sustain Pedals, however, not many people actually use a dual pedal. When I did the specification, I was unaware that the Sonic Core guy doing the pedals added in a dual Sustain pedal, so in my Mod Source specification, I only had Pedal 1 and Pedal 2.

What would be better (and I don’t know how much work it is) would be to change the names in all of the Mod Source lists - have them something like ExpPed and SusPed, for example, so that it is really clear which you are using.

amongstmyselves
Posts: 40
Joined: Sun May 11, 2014 8:15 pm

Re: Wrong Sustain Pedal as modulator

Post by amongstmyselves »

Ah. So Ped1 is the expression pedal ?

John Bowen
Site Admin
Posts: 1878
Joined: Sat Apr 07, 2007 3:00 am

Re: Wrong Sustain Pedal as modulator

Post by John Bowen »

Yes.

Post Reply